Pieczona owsianka sernikowa
Sycące śniadanie lub deser z dodatkiem mrożonych owoców – PIECZONA OWSIANKA SERNIKOWA Z MALINAMI. Jej przygotowanie zajmie około 10 minut, a później już piecze się samo!
Łapcie przepis:
SKŁADNIKI (1 porcja):
– 80 g półtłustego twarogu,
– 7 łyżek mleka (70 g),
– 4 łyżki płatków owsianych (40 g),
– 1 jajko,
– 1 łyżka wiórków kokosowych,
– 3 łyżeczki erytrytolu lub ksylitolu (15 g),
– ekstrakt waniliowy lub miąższ z laski wanilii,
– 100 g mrożonych malin.
Do podania: garść mrożonych borówek + 10 g orzechów brazylijskich.
WYKONANIE:
1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
2. W pojemniku blendera umieścić twaróg, mleko, jajko, płatki, słodzik i wanilię, zmiksować. Dodać kokos i pół porcji malin.
3. Całość przelać do naczynia do zapiekania i posypać resztą malin.
4. Piec około 30 minut. Przed podaniem posypać dodatkami.
Przybliżone wartości odżywcze (1 porcja, z dodatkami): 530 kcal, 32 g białka, 23 g tłuszczu, 55 g węglowodanów (w tym 11 g błonnika).
A jeśli podobają Wam się takie smaki, to koniecznie zajrzyjcie do naszego sklepu, gdzie znajdziecie więcej podobnych przepisów! Czekają na Was e-booki:
– ŚNIADANIA NA CIEPŁO
– Pyszne, proste, odżywcze LUNCHBOXY