Jaglane rafaello

Szybkie i smaczne ciasto z kaszy jaglanej. W sezonie letnim najlepiej będzie smakowało z letnimi owocami!
Składniki:

    • 200 g kaszy jaglanej
    • 400 ml mleka kokosowego tłustego (z puszki)
    • 125 g cukru lub słodzika (wg uznania)
    • 60 g mleka w proszku roślinnego lub zwierzęcego
    • 200 g wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać, następnie ugotować wg. przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Kaszę, mleko kokosowe, mleko w proszku, cukier zmiksować na gładką masę. Całość przełożyć do miski i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Całość wylać do blachy posypanej wiórkami kokosowymi i ugnieść dobrze łyżką. Udekorować wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki na 12 godzin.

Można podać ze świeżymi owocami.

Podobne wpisy