Jaglane rafaello
Szybkie i smaczne ciasto z kaszy jaglanej. W sezonie letnim najlepiej będzie smakowało z letnimi owocami!
Składniki:
- 200 g kaszy jaglanej
- 400 ml mleka kokosowego tłustego (z puszki)
- 125 g cukru lub słodzika (wg uznania)
- 60 g mleka w proszku roślinnego lub zwierzęcego
- 200 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać, następnie ugotować wg. przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Kaszę, mleko kokosowe, mleko w proszku, cukier zmiksować na gładką masę. Całość przełożyć do miski i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Całość wylać do blachy posypanej wiórkami kokosowymi i ugnieść dobrze łyżką. Udekorować wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki na 12 godzin.
Można podać ze świeżymi owocami.